9 Nisan 2019 Salı

Güneş Enerjisi Yapıyoruz.


  • Sonraki aşama aydınlatma sorununu çözme oldu. Bunun için EFB otomobil aküsü , şarj kontrol ünitesi ( ali expressten) , 220v gereksinimi için 600w inverter ve 80w lık güneş paneli aldık. Aslında JEL akü daha iyi bir seçim olurdu ancak hem fiyatının yüksek olması hem de şarj kontrol ünitesinin bizim aküyü koruyadağından dolayı klasik akü tercih ettik. Kablolamayı yaptıktan sonra ileride elektrik bağlantığımızda aynı tesisatı kullanmak için sigorta kutusundan aydınlatma ile prizlerin sigortalarını ayırdık. Prizlere inverterden , aydınlatmaya şarj kontrol ünitesinden 12v luk çıkış yaptık. 

  • Böylelikle fluoresan armatürlerini bozmadan profilli led lamba montajladık. Yaptığımız hesaba göre tek led lamda 24 saatten fazla süre yanma kapasitesine sahip oldu.

  • Sonraki aşama sıcak yaz günlerinde bizi güneşten koruması için bir sundurma yapmaya karar verdik.Sundurmayı 5x10 ve 10x10 tahtalardan tasarlayıp , üzerini OSB ile kapattık. Ayak kısımlarına da sağlam olması için beton attık.


  • OSB yağmura çok dayanmayacağı için üzerini de yeşil şıngıl ile kapladık. Köşeleri U alüminyum profil ile sabitledik ki rüzgazdan etkilenmesin.Sundurma altına da 2 led monte ettik.

  • Temiz düz bir alan elde etmek için sundurmanın altına beton attık. Dolguyu taşlardan yaparak üzerini beton ile düzledik. 

  • Betonun kurumuş hali de bu şekilde oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kulübe inşa ediyoruz

 Bahçe malzemeleri , kömür ve diğer ıvır zıvırı koymak için arka tarafa bir kulübe inşa ettik.